Vejledning i indrejseregler til USA

Alle, der rejser til USA, skal ansøge om indrejse via de amerikanske myndigheders indrejseprogram, Electronic System for Travel Authorization (ESTA).

Dette betyder at alle rejsende til USA, skal have givet en række oplysninger om sig selv og sin rejse under det såkaldte ESTA-program. Albatros Travel anbefaler at du udfylder dette indrejseprogram senest 7 dage før afrejse, men udfyld det gerne meget tidligere.

Det er let og enkelt at udfylde indrejseprogrammet, som består af 6 dele.

Indrejseprogrammet består af 5 trin, som det fremgår af ovenstående. I den følgende vejledning vil hvert trin blive gennemgået. Det er kun nødvendigt, at udfylde de felter, som er angivet med en rød stjerne. Disse felter SKAL udfyldes og angives på engelsk; og dette betyder, at hvis bogstaverne Æ, Ø og Å forekommer i de oplysninger du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og AA.

Alle spørgsmål i indrejseformularen er beskrevet på dansk, hvis du har valgt dansk som sprog øverst i højre hjørne. Der er supplerende hjælp at hente ved at trykke på det lille grå spørgsmålstegn, som findes ved alle de felter, der skal udfyldes. Klik på  spørgsmålstegnet, og der kommer en tekst frem, som forklarer, hvad du skal gøre.

Det er vigtigt, at der står præcis denne adresse i internet-sidens adresse-linje: https://esta.cbp.dhs.gov/ Der findes bureauer, som tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr. Kun ved at benytte ovenstående internetadresse kommer du til ESTA’s officielle hjemmeside.

Når du åbner hjemmesiden, kan der komme en blå firkant frem på skærmen. Her står noget information på engelsk. Hvis det sker, skal du blot klikke på knappen: ”Ok”. Herefter starter man med at følge de næste trin i kronologisk rækkefølge.

Udfyld Deres ansøgning

Start med at vælge sprog i øverste højre hjørne på ESTA’s hjemmeside. Når du har trykket på ”Dansk”, vil al information og alle spørgsmål udelukkende være på dansk.

Tryk derefter på Opret ny ansøgning/Enkeltansøgning.

Der vil nu åbne en side med overskriften ”Sikkerhedsmeddelse”. Læs teksten igennem og tryk derefter på ”Bekræft & Fortsæt”.

Du kommer til en ny side med overskriften ”Ansvarsfraskrivelse”. Læs hele teksten grundigt igennem og svar Ja, hvis du accepterer vilkårene.

Hvis du har svaret ja, åbnes en ny side med overskriften ”Enter ansøger information”. I den første del ”Oplysninger om Ansøger/Pas” og ”Andet Statsborgerskab/Anden Nationalitet”, skal du udfylde alle felter markeret med en rød stjerne. Nederst på siden skal du opgive din e-mail-adresse og trykke ”Næste”.

Du vil modtage en 4-cifret kode på den oplyste e-mail-adresse. Du skal indtaste koden for at fortsætte ESTA-ansøgningen.

Den anden del hedder ”Indtast personlige oplysninger”. Her skal du udfylde alle felterne markeret med rød stjerne: dine egne informationer, dine forældres navne og information om din nuværende eller en tidligere arbejdsgiver. Til det første spørgsmål svarer du "Ja", hvis du er eller har været i arbejde. Udfyld herefter de følgende felter med kontaktoplysninger på din nuværende eller seneste arbejdsplads. Hvis du aldrig har været i arbejde, vælger du "No".

Tredje del er "Rejseinformation". Her skal du fortælle, om USA er din endelige destination, eller du rejser videre til et andet land. Hvis USA er din endelige destination, vælger du "No". Hvis du blot mellemlander i USA og rejser videre til et andet land med det samme, vælger du "Yes". I "US Point of Contact" er det i orden at skrive "unknown", hvis du ikke har en kontaktperson i USA. Under "Address" skal der også stå "unknown". Der skal også udfyldes en kontaktperson i eller uden for USA til nødstilfælde.

I fjerde del, "Spørgsmål om kvalifikation", skal 9 spørgsmål besvares med ja eller nej. Alle spørgsmålene er markeret med en rød stjerne og dermed obligatoriske at svare på. Klik i feltet ja eller nej for at besvare spørgsmålene.

For at komme videre skal du sætte flueben i den første boks ”Certificering”, hvor du angiver, at alle de opgivne oplysninger er sande og korrekte. Boks nr. 2 ”Kun tredjeparter” skal kun bruges, hvis du udfylder ESTA-ansøgningen på vegne af en anden.

I del fem skal du gennemgå din ansøgning. Hvis alle oplysninger er korrekte, skal du klikke på ”Bekræft & fortsæt”.

Når du har bekræftet alle oplysningerne, skal du verificere et par informationer ud fra dit pas og derefter klikke på ”Næste”.

I del seks er du kommet til betaling. Sæt flueben i ”Ansvarsfraskrivelse” og betal. Indtast alle betalingsoplysninger, og du vil få besked på, at betalingen er indsendt.

Skriv dit ansøgningsnummer ned. Du vil modtage en e-mail, som bekræfter at din ansøgning er motaget. I e-mailen kan du også finde dit ansøgningsnummer.

Der kan gå et par dage, før ESTA´en er godkendt. Du skal logge ind i ESTA-systemet med dit ansøgningsnummer, pasnummer og fødselsdato for at se status på din ansøgning.

Der er tre mulige statusser på din ansøgning:

1. Ansøgning godkendt
Din indrejsetilladelse er blevet godkendt og du har lov til at rejse til USA under Visa Waiver-programmet. Dette svar garanterer dog ikke selve indrejsen i USA. Told- og grænsekontrollen (CBP) i indrejselufthavnen vil træffe den endelige beslutning. Registreringen gælder i 2 år eller indtil dit pas udløber, hvis dette sker indenfor de 2 år.

2. Indrejsetilladelse afslået
Du har ikke tilladelse til at rejse under Visa Waiver-programmet. Du kan muligvis få et visum fra Department of State til din rejse. Besøg venligst the United States Department of State website på www.travel.state.gov for yderligere oplysninger om hvordan man ansøger om et visum. Dette svar betyder ikke, at du er blevet nægtet indrejse i USA. Det betyder blot, at du ikke kan rejse under Visa Waiver-programmet. Hvis du modtager dette svar, skal du kontakte Albatros Travel for yderligere information.

3. Afventer tilladelse
Din indrejsetilladelse er under behandling. Dette svar betyder ikke, at resultatet er negativt. En endelig afgørelse vil blive truffet indenfor 72 timer. Vend tilbage til ESTA’s hjemmeside senere og tjek din status.

Når din ansøgning er færdigbehandlet, og status fremgår på skærmen, er det en god ide at printe siden ud ved at klikke på ikonet "Udskriv". Herefter skal du klikke på knappen ”Afslut”.

Udvalgte USA-rejser

 • Det Vilde Vesten

  Kom eventyret i møde. Mød Navajo-indianere, guldgravere og nybyggere i ånden i USA’s storslåede naturparker

  4,6
  • 8 afrejser
  • 15 dage
  • Fra 22.998,–
  fra København
 • Tværs over USA

  Den ultimative USA-rejse fra østkyst til vestkyst

  4,7
  • 6 afrejser
  • 20 dage
  • Fra 31.998,–
  fra København
 • Solskinsstaten Florida

  11 dages historie, kultur, oplevelser, sol og sommer i amerikanernes foretrukne paradis: Solskinsstaten Florida

  3,9
  • 2 afrejser
  • 11 dage
  • Fra 15.998,–
  fra København
 • Californiens kyst med San Francisco og Highway 1

  Drømmen om Californien går i opfyldelse i byerne San Francisco og Los Angeles og ad billedskønne 17 mile Drive

  • 4 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 17.998,–
  fra København