Rejs til Miami

Atlanterhavets bølger slår ind mod de brede, kilometerlange sandstrande, hvor mænd i pastelfarvede polo T-shirts holder teinten ved lige. Bagved står skyskraberne som gigantiske læhegn, og langs strandpromenaden holder adrætte rulleskøjteløbere og ihærdige mountainbikeryttere formen ved lige, mens de cruiser ind og ud mellem palmetræer og tilfældigt forbipasserende. Ferie i Miami.

Indbyggere 500.000
Grundlagt 1896
Sprog Engelsk
Miami South Beach
Vidste du...

at Miami Beach er en populær filmkulisse, og der er optaget meget andet end Miami Vice her. Mesterinstruktøren Brian de Palma henlagde blandt andet end del af gangterfilmen Scarface med Al Pacino til Miami.

at verdens første sol lotion blev opfundet i 1944 af Benjamin Green, en farmaceut fra Miami Beach.

Unik arkitektur

Strandpromenaden er tæt pakket af charmante playboys, solbrankede kvinder med gyldne juveler, eksklusive restauranter, kulørte barer og natklubber af det stof, som den amerikanske drøm er gjort af.

South Beach eller SoBe ligger på sydspidsen af Miami Beach og er Miamis pendant til Santa Monica Beach i Los Angeles. South Beach er især kendt for de spraglede men strømlinede Art Deco bygninger, der huser bedagede TV-serie skuespillere, gamle levemænd og vaskeægte superstars. Mange af de smukke bygninger, der er opført i 1920’erne og 30’erne bruges i dag også som hoteller, og et sted mellem 600 og 700 bygninger regnes som bevaringsværdige.

Flotte art deco-bygninger i Miami

Ocean Drive og South Beach

Hovedpulsåren i Miamis South Beach er Ocean Drive, der går som en trafikal kile mellem de arkitektoniske mesterværker og stranden, som vender fronten mod Atlanterhavet. Her på strandsiden af Ocean Drive ligger Art Deco Welcome Center – et godt sted at besøge, hvis man vil have styr på alle de byggetekniske detaljer i bybilledet. Ocean Drive er foruden for Art Deco også kendt som stedet, hvor de rige og nyrige, sportsstjernerne og de store og mindre store stjernefrø kaster glans over barer og natklubber. Mængden af hvide limousiner og sladderspaltereportere er næsten ligefrem proportional udenfor de mest trendy barer og natklubber.

Nord for South Beach ligger Miami Beach med sine Miami Modern bygninger fra 1950’erne og gamle turisthoteller, der er blevet shinet op. Om dagen er Downtown Miami levende på hovedstrøget Flagler Street, hvor en stor del af Miamis mange hundrede tusind cubanere tjener til livet ved at sælge ure, rejsetasker, kameraer og elektronisk isenkram.

Miami Beach

Little Havana

Om aftenen tager en stor del af cubanerne hjem til Little Havana, det gamle cubanske kvarter der for alvor blev befolket, da Fidel Castros revolution sendte store folkemængder på flugt mod Florida. Det anslås, at der ud af i alt ca. 2,4 millioner indbyggere bor omkring 700.000 mennesker med cubansk baggrund i Miami.

     Floridas prominente badeby skal naturligvis også opleves for strandene, som blandt andet er blevet kendt viden om gennem film og TV-serier, herunder den famøse Miami Vice (på dansk Miami Patruljen) med blandt andre Don Johnson som den elegante politimand Sonny Crocket. Blandt de gode strande kan blandt andet nævnes Cape Florida på spidsen af Key Biscayne syd for Miami Beach.

Little Havana

Det kuriøse Miami

Er det ikke badevejr kan man holde varmen på gallerierne i Coconut Grove, der i 1970'erne vandt ry som Miamis hippie-kvarter eller gå på opdagelsen på nogle af Miamis spændende museer. Oplev for eksempel det interaktive videnskabsmuseum Miami Museum of Science and Planetarium, Miami Art Museum som har skiftende udstillinger af moderne kunst samt det kuriøse World Erotic Art Museum, der ligger på Washington Avenue.  I den mere lødige – men ikke mindre kuriøse – ende af det kulturelle spektrum hører George E. Merricks idealby med særpræget arkitektur i Coral Gables. Besøg eksempelvis Venetian Pool og Biltmore hotel, der har haft filmbarndommens stjerner som Bing Crosby og Ginger Rogers på gæstelisten.

Udsigt over Biscayne Bay

Vild natur

Store naturoplevelser er også indenfor rækkevidde på ferien i Miami. Hiv en dag eller to ud af feriekalenderen og oplev sumpene, fuglelivet og alligatorfarmen i den smukke Everglades National Park. Everglades National Park ligger blot en times kørsel syd for Miami - men det føles som en verden langt, langt væk fra pastellerne, badelivet og de stjernebesatte Art Deco huse i South Beach.

Everglades National Park

Solskinsstaten Florida

11 dages historie, kultur, oplevelser, sol og sommer i amerikanernes foretrukne paradis: Solskinsstaten Florida

4
  • 3 afrejser
  • 11 dage
  • Fra 19.998,–
fra København